Home Fourteen

Home Fourteen

donderdag 8 mei 2014

Fietsuitje...............en tips??

Elk jaar ga ik met een vriendin 2 dagen fietsen in Nederland. In het voorjaar met een vriendin en in het najaar met een andere vriendin. Super gezellig is dat altijd!!
Volgende week is het dan zover, maar aangezien het weer zover ik nu kan kijken, niet echt fietsweer is, ben ik op zoek naar leuke uitjes die we in de omgeving kunnen doen.

Nu boeken we altijd via Vakantieveilingen een goedkope overnachting in een Fletcher Hotel met ontbijt (niks mis mee hoor), omdat we toch 2 dagen aan het fietsen zijn, en in het hotel alleen maar ontbijten en onze ogen dicht doen. En dit keer is het een hotel in Eerbeek in Gelderland geworden.
Het bevindt zich op een landgoed, waarop zich een 14e eeuws landhuis, een koetshuis en een modern hotelgebouw gevestigd zijn. In alle drie de gebouwen bevinden zich kamers, maar ik gok dat we in het moderne gebouw gepropt worden, omdat we goedkoop geveild hebben, maar dat deert niet. Het zou me verbazen als we in het onderstaande gebouw verblijven (hopen doe ik het wel), maar een kijkje nemen doen we zeker............









foto's internet

Het landgoed met deze gebouwen is in ieder geval prachtig, dus daar gaan we zeker al van genieten.

Nu is mijn vraag of jullie misschien een paar leuke tips hebben, als het dus geen fietsweer is, of anders mocht het weer opknappen, met de fiets te bereiken is om te bezoeken in de omgeving van Eerbeek. We komen uit het westen van het land, en komen zo'n beetje langs de Potstal en Seizoen & Stijl. Dus deze twee toppertjes gaan we denk ik als eerste bezoeken, voordat we naar het hotel gaan. Volgens mij is mijn vriendin daar nog nooit geweest, dus voor haar des te leuker. Verder heb je natuurlijk de Veluwe, de plaatsen Apeldoorn, Arnhem en Zutphen, dat is ook een optie. Maar heel veel van jullie bloggers wonen volgens mij in het oosten van het land, en daar zijn volgens mij heel veel leuke adresjes van leuke woonwinkels, brocante en/of tuinen of misschien leuke tentjes waar je lekker kunt lunchen/dineren. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en kijk met smart uit naar jullie tips..................

Ik heb er nu al zin in, en hopelijk toch met een zonnetje ...........................
Groetjes, Jac..........




18 opmerkingen:

  1. Tips heb ik niet voor je, maar ik wil je wel alvast heel veel plezier wensen en ik hoop dat het weer een beetje mee zal vallen. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een prachtig landgoed, ik hoop dat het toch aardig weer wordt voor jullie hoor!
    De Potstal en Seizoen&Stijl mag je idd niet overslaan als je toch in de buurt bent.
    Vast heel veel plezier!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk! geniet ervan!
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon in Oosterbeek. Een leuk dorp om te winkelen, hoewel er veel dure zaken zijn.
    We hebben hier Days At Home, een leuke woonwinkel. Ik vind zelf Zutphen ook heel leuk.
    Maar je kunt ook gewoon in Apeldoorn en omgeving blijven. Apeldoorn e.o. heeft veel leuks te bieden en drie dagen is nu ook weer niet zo lang.
    Heel veel plezier in elk geval!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Apeldoorn zit Hetty.

    Van Fair une songe met verkoop aan huis.

    Diny vd Linden

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja ik kom ook net als jij bij seizoen en stijl en de potstal uit. Maar wat ik ook een geweldige winkel vind is de Stamkamer die moet je dan ook gezien hebben. Succes en heel veel plezier we horen en zien wel wat het gaat worden.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tips kan ik je niet geven want ik woon in Belgie, ik zie dat je een nieuwe
    volger van me bent, welkom !!! Heb me aangemeld om jouw ook te volgen
    maar deze laatste tijd kan ik niets meer toevoegen aan mijn "blogs die ik volg"
    héél vervelend want dan komen jullie nieuwe posten er niet op en moet ik zelf
    op onderzoek uit ...ik weet niet hoe het komt .....het lukt niet meer ??
    fijne avond nog en alvast een leuk weekend
    liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kathy, ik zie dat je mijn nieuwe volger geworden bent, dus dat is gelukt!! Leuk!! Je kunt je nieuwe volgers ook toevoegen aan je leeslijst, dan kan je ze iig lezen.!! Succes!! Gr. Jac.....

      Verwijderen
  8. De vorige reactie die verwijderd is, kon wel eens van mij zijn. Ik had een hele lap tekst voor je klaar gezet, met allerlei tips....druk ik op uitloggen in plaats van op publiceren!! Ohhh...balen!! Toch begin ik overnieuw, al doe ik het wel iets korter ;-).

    Ik heb mijn jeugd in Eerbeek doorgebracht. In Eerbeek zelf weet ik geen tips, wat het hotel betreft moet je je voorbereiden op een eenvoudig verblijf. Het eten schijnt er overigens wel goed te zijn, zowel het ontbijt als het diner. Een bekende heeft volgens mij niet zolang geleden in dit hotel overnacht. De kamer was - als we het over hetzelfde hotel hebben - oubollig. Van haar hoorde ik ook dat de voorkant veelbelovend was.

    Nu de tips voor in de omgeving: Home Sweet Home and Garden is een mooie winkel in Hoog-Keppel. In Drempt zit ook nog Keetje Knus, die winkel heb ik zelf nooit bezocht. Niet ver daar vandaan heb je in Doetinchem De Opslag zitten. Een kringloop met antiek en curiosa...er staat onnoemelijk veel (ook veel rommel). Je moet daar een beetje geluk met de spullen hebben, soms is het wat, soms is het niets. Zelf vind ik het alleen al leuk om er te snuffelen. Achter in de winkel staat ook echt brocante.

    Bronckhorst is een klein maar heel sfeervol en oud plaatsje om te bezoeken, de moeite waard. Doesburg is ook een leuke plaats met een prachtig historisch centrum, we hebben daar de stadswandeling gedaan, die ons langs de mooiste plekjes van dit stadje bracht. Je komt dan door hofjes waar je normaal gesproken niet zou gaan wandelen, omdat het privé grond lijkt. In Zutphen kun je ook zo'n wandeling doen, dat staat hier ook nog op de agenda.

    Winkelen kun je vind ik het best in Arnhem (vooral in de Bakkerstraat en omgeving), Apeldoorn vind ik een stuk minder. Daar zit wel Tante Brocante. Zutphen schijnt ook erg leuk te zijn.

    Fietsen kun je in de bossen van de Loenermark, waar ook de schaapskooi en de uitkijktoren zitten. Ook zit je vlak bij de Posbank, een heel mooi en groot bosgebied waar je uitstekend kunt fietsen, wel met klim en afdaling. Als je aan de kant van Rheden de Posbank verlaat, kun je daar heerlijk eten bij Pannenkoekenhuis Strijland.

    In Brummen zitten mooie tuinen, zoek maar eens op internet. Tot slot wil ik je even wijzen op de blog De tante van Tjorven. Willy heeft op haar blog veel tips over de omgeving van Eerbeek staan.

    In Valburg zit de Potstal zoals je al zei, maar ook Nouveau Vivre. Ze zijn bezig met een verhuizing, eind mei openen ze het nieuwe pand dat aan dezelfde doorgaande weg als de Potstal zit. Tot die tijd kun je op het oude adres terecht, zie website.

    Volgens mij kun je beter een week gaan hihi. Veel plezier!

    Liefs, Ingrid

    P.S. Nu hopen dat ik op 'Publiceren' druk. Voor de zekerheid maak ik maar even een kopie, want als ik nu toevallig een foutmelding krijg....ga ik echt niet nóg een keer overnieuw beginnen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ingrid, wat een leuke tips!! Ik ga er zeker gebruik van maken. Idd hebben we voor deze tips een hele week nodig haha, dus ga zeker nog een keer naar het oosten . Schrijf ze allemaal op. De post die verwijderd is, is van mezelf. wilde bij de reactie die voor jou staat een antwoord zetten maar deed dit p.o. bij reacties, dus deze heb ik zelf verwijderd en daarna beantwoord. Wel balen dat je dit nog een keer moest typen, en dan nog in kortere versie:(( Iig super bedankt, ik ga ff googelen en jullie horen miss. in een volgende post wat het allemaal geworden is. Helemaal top!! Gr Jacqueline

      Verwijderen
  9. Hoi Jacqueline, ik woon in Apeldoorn, in het dorp Beekbergen heb je nog een bijzonder tuincentrum: Het Hoogeland, klein beetje Brocante, verder veel mooie spullen van PMTD. In Apeldoorn, een rommelschuur met oude spullen annex/bloemen planten: De Barnewinkel aan de Barnewinkel.

    Veel plezier!!

    Groetjes Dinka (ps:ik zou niet alles fietsen, of heb je voldoende fietstassen..:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De Potstal en Seizoen en Stijl moet je zeker een bezoekje brengen en zoals Ingrid al zei, Nouveau Vivre is ook erg leuk. Veel plezier en ik hoop op stralend fietsweer voor jullie!

    Lieve groet Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een schitterend kasteel zeg, stel dat je kamer daarin ligt. Geweldig. Ik zie dat je al veel leuke tips hebt gehad. Gezellig fiets reis.

    Lieve groet, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is ook al geweldig om er rond te kijken toch? Je zult vast genieten, ook in een moderne kamer. Ik kan je helaas geen tips geven, ken de omgeving helaas niet, het lijkt me er erg mooi. Ik wens jullie veel fietsplezier! Liefs Nathalie ( Thuis bij Huis & Haard)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi , ondertussen sta je in mijn lijst met "blogs die ik volg" het probleem was niet dat ik dat niet wist.....maar dat het niet ging....ik kreeg geen enkele nieuwe blog meer bij mijn te volgen lijst...zo vreselijk vervelend ....vandaag lukte het gewoon...plots...zomaar...ik begrijp er niets van ....bij deze mis ik geen enkele post meer van je !!
    fijn weekend
    liefs kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk dat je langs de potstal en S&S gaat en ik sluit me aan bij de bovengenoemde tips, staan zeker hele leuke tussen:-))
    Veel plezier.
    Grtz Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heerlijk, ik kom ook uit het westen en weet je dus helaas niks te melden, maar ik verheug mee met alle leuke tips die jij hebt gekregen..lekker gaan genieten straks!!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk zo'n mini fietsvakantie en aan tips geen gebrek. S&S is inderdaad een aanrader en ik vind Arnhem een hele gezellige winkelstad. Veel plezier, hoop dat je hotel inderdaad zo leuk is als het eruit ziet en geniet van je fietstochten.

    Groetjes,
    Colin

    BeantwoordenVerwijderen