Home Fourteen

Home Fourteen

zondag 25 mei 2014

Garden (2)..............


Vroeger (pfft,dat lijkt lang geleden), toen het nog een andere tuin was, sproeide uit deze fontein nog water.........
Vond ik heel leuk hoor, maar toch wel bewerkelijk, daar ik deze in de winter van het water moest ontdoen, inpakken in plastic, want anders bevroor deze. Is dus al verschillende keren gebeurd, was ik weer te laat, waaronder 1 keer dus de schaal kapotgevroren. Nieuwe gekocht, kon toen gelukkig nog dezelfde krijgen. In al dat gedoe had ik dus geen zin meer, dus tegenwoordig planten ipv water!!
Je moet het jezelf makkelijker maken toch.......... 


Ik heb twee van deze teakhouten Indonesische bankjes. Ik ben er weg van, maar je kunt er niet meer op zitten hoor, ze vallen zowat uit elkaar. Ben al met de houtlijm in de weer geweest, maar ik geloof dat ik deze er nog een keer bij moet halen en misschien nog wel spijkers ook, want ik wil er nog vele jaren meedoen. Al is het maar voor de sier.......

De poeren ga ik nog van grijze verf voorzien, en ze krijgen waarschijnlijk ook nog een ander plekje. Of in de voortuin, die moet ook nog opgehoogd worden en veranderd. Ik hoop dit jaar nog, hangt van de gemeente af, want die zou de straat eind vorig jaar al ophogen, maar ja gemeente, pffft die zijn niet zo vlot. Dus we wachten af........of niet, want het wordt tijd en mijn geduld raakt op.......haha. Of ze komen op een plekje in deze tuin, waar nu nog stapels klinkers liggen die nog in de voortuin moeten.........dus...........voor mij ook nog een verrassing!
Het wordt een mooie dag vandaag, de zon schijnt al, en ik zie dat het weer tijd is om de boel te snoeien en te vegen. Dus mij kan je in de tuin vinden vandaag!! Ik zeg, genieten...............
                                                          
                                                                  Fijne dag!!

                                                             Gr. Jac...................

15 opmerkingen:

 1. Wederom weer mooie sfeerfoto's van je tuin!
  Geniet vandaag van het mooie weer en mij vind je vandaag ook in de tuin.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De fontein heeft tussen de planten anders ook een hele mooie bestemming gekregen. Wij hebben hier ook een oude bank staan, we kunnen er nog wel op zitten maar ik zou het ook jammer vinden wanneer ik het bankje weg zou moeten doen. Vandaag heb ik vrijaf in de tuin, ben er de afgelopen dagen al druk genoeg mee geweest ;-). Dus ik ben wel in de tuin te vinden, maar dan meer in de relax modus ;-). Er begint overigens meteen een kikker te brullen hihi. Daar gaat mijn rust, want als er één kikker begint, volgen er meestal meer.

  Neem jij ook op tijd even pauze :-)? Ik wens je nog een fijne en zonnige dag!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig hoor....zit lekker buiten met de iPad heerlijk genieten...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jacqueline
  Ik was je nog niet op de blogs tegengekomen! Wat raar.
  Maar nu zag ik dat je mij volgt en dacht: even bij haar kijken: wat leuk!
  Ik zie dingen die me wel aanspreken dus....ik ga je ook volgen.
  Welkom bij mij in ieder geval.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die teakhouten bankjes ook altijd zo mooi, heb er ook een in de voortuin staan en daar mag ook niemand op zitten, ook oud en voor de sier. Ik hoop dat ie zo nig een paar jaartjes meegaat!!
  Plantjes staan ook hartstikke leuk hoor in die fontijn, eigenlijk leuker!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie plaatjes van je tuin, heel sfeervol. De fontein met bloemen dat kan ook heel goed hoor! En de Indonesische banken (ik wist niet dat ze zo heten) maar goed verstevigen, want ze zijn veel te mooi zeker nu ze verweerd zijn.
  Geniet ook deze week weer van je tuin, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je toch een heerlijke sfeervolle tuin. Ik vind de Indonesische bankjes ook zo mooi. En met de jaren worden ze alleen maar mooier. En dan je fontein geweldig zo.
  Nog een fijne week liefs anneke
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijke sfeer in de tuin, lekker groen en fris!
  En ik snap dat je je oude bankjes wilt bewaren...hoe ouder hoe beter toch..?

  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke tuin heb je! Die fontein vind ik als bloembak eigenlijk nog leuker, hoor.
  Ik heb ook een Indonesisch bankje, wel geverfd overigens. Ik zou hem graag weer kaal maken, maar het ding valt ook bijna uit elkaar en is al aan de poten aan elkaar gespijkerd. Dus laat ik hem maar zo. Bij een volgende impregneer ik hem eerst goed, heb ik me al voorgenomen.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke sfeer heb je toch in je tuin. Mooi zijn die teakhouten bankjes, ze vergrijzen zo mooi. En hoe langer ze buiten staan hoe mooier ze worden. Wat was het genieten dat mooie weer. Nu even een paar dagen minder maar vanaf donderdag belooft het weer beter te worden...

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik geniet van je tuinfoto's! Wat een heerlijke sfeer. Lekker groen met witte bloemen, ook mijn favoriet. Zeker in de schemer zijn witte bloemen mooi. Ook je Indonesische tuinbanken zijn juweeltjes. Ik hoop dat je hier nog heel lang plezier van mag hebben.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op dit moment komt het hier met bakken uit de lucht! Ik werd wel vrolijk van je tuinfoto's , zo met het zonnetje! Mooie bankjes en een fijne sfeer heb je in je tuin. Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk en mooi decoratief item die fontein! Zo verweerd en gewoon die vorm. Staat leuk zo, ook al doet die geen dienst meer als fontein. En je bankjes... ja, die blijven mooi zoals ik de vorige keer al zei.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk sfeertje in je tuin zeg! ook mooi zijn je bankjes.

  BeantwoordenVerwijderen