Home Fourteen

Home Fourteen

donderdag 15 mei 2014

Two days..................

Ja, de twee dagen zijn alweer achter de rug. Wat gaat de tijd toch snel. In mijn vorige post vroeg ik of jullie wat tips hadden voor mijn jaarlijkse uitje met vriendin, die dit keer naar het oosten van het land leidde. Daar is hartstikke leuk op gereageerd en we hebben hier dan zeker gebruik van gemaakt. Nog bedankt hiervoor, superleuk!! Later kwam ik er achter dat er in de nieuwste WLS ook landelijke uitjes stonden, waaronder ook de Achterhoek. Dus dat kwam heel goed uit.

Ten eerste gingen we richting Valburg en Ochten, De Potstal en Seizoen & Stijl, dit is altijd leuk om even een bezoekje te brengen.
Sorry, vergeten foto's te maken.
Daarna gingen we naar Hummelo. Waar we eerst een heerlijke lunch hebben verorberd, en daarna een wandeling gemaakt hebben over het Domineespaadje, wat door de de fikse regen, die we de afgelopen dagen gehad hebben, een modderpaadje geworden is. Maar dat mocht de pret niet drukken, want nu scheen lekker het zonnetje. Onderweg kwamen we ook nog kunst tegen, zoals deze paardenbloem, gemaakt van tule (de witte, je weet wel, die we vroeger altijd wegbliezen) en andere materialen in 4 fazen. Misschien niet zo goed te zien op deze foto, maar deze bloemen zijn tussen 1 en 2 meter hoog.

Bij terugkomst even een bezoek gebracht aan Home sweet home & Garden. Een mooi pand met brocante, altijd leuk!!





Daarna vervolgde we onze weg naar het hotel in Eerbeek. Op dat landgoed, je weet wel.........
en wat denk je, we sliepen in het Koetshuis!!!




Bij de dakkapel, dat was onze kamer
entree landhuis

Het landhuis, incl. blauwe lucht (hadden we verdiend:))



Dat ziet er niet verkeerd uit he, d.w.z. de buitenkant. De binnenkant, wat betreft de kamer,
was niet veel bijzonders. Verouderd en muf. Dus bij aankomst de luiken geopend, opgefrist en een heerlijk tentje gevonden in Brummen,( Restaurant Tante Blanche ) voor een overheerlijke maaltijd. Bij terugkomst het bed opgezocht, wat overigens wel schoon was, en tot in de vroege uurtjes gekletst over van alles en nog wat............

De volgende ochtend, na een heerlijk ontbijt onze koffer weer ingepakt en onze weg weer vervolgt naar het plaatsje Bronkhorst, het kleinste plaatsje van Nederland met 150 inwoners.















 Ik denk dat deze foto's weinig woorden nodig hebben, het was gewoon mooi............
Inmiddels lunchtijd en besloten dit te gaan nuttigen in Doesburg.




Doesburg is een sfeervol plaatsje met een historisch centrum, en de mosterd wordt hier gemaakt.
De dag ervoor bij de lunch had ik dus een klodder mosterd bij de maaltijd.............
Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de mosterd, maar deze was gruwelijk lekker, en bleek dus de ''Doesburgsche'' te zijn.
We hebben dus allebei een pot aangeschaft..............



 Daarna nog heerlijk gekuierd in het centrum en genoten van al het sfeervolle...................

Helaas is het weer voorbij, het was gezellig, heerlijk, te kort, maar we kijken alweer uit naar het
volgende tripje.
                    
                                             Groetjes Jac....................



13 opmerkingen:

  1. Dat gaat idd snel zeg, nu alweer voorbij. Maar jullie hebben genoten aan de mooie foto's te zien. Een weekend om met plezier op terug te kijken. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartstikke leuk om te zien en jullie hebben echt genoten, dat is duidelijk!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk uitje heb je met je vriendin gemaakt! Prachtige foto's van een mooi stukje Nederland. De historische panden zijn prachtig om te zien, kan me voorstellen dat je heel erg genoten hebt. Op naar het volgende gezellige uitje, ben benieuwd waar deze jullie zal brengen.

    Fijne dag!
    Lieve groetjes, Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik zeg: TOP!!!! heel gaaf ziet het er uit, leuk hoor.
    die bloemen zijn leuk!
    groetehjs, inge

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ...krijg zin in reizen bij het lezen van je post en zien van de prachtige plaatjes ....
    wat mooi allemaal .....
    moet ik straks even gaan googlen waar dat allemaal ligt ....
    alvast een fijn weekend
    geniet van het zonnetje
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn ook naar de Potstal geweest leuk was het he ??...en willen ook nog eens naar die home sweet home winkel gaan...doen we in de vakantie.....fijn weekend...liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De Potstal staat hier ook nog op een lijstje! Wat een mooie plaatjes, jullie hebben vast genoten. Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk om te lezen waar je allemaal bent geweest. Duidelijk is wel dat jullie genoten hebben en daar gaat het om. Heb je behalve de mosterd nog andere mooie aankopen gedaan?

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan me voorstellen dat deze twee dagen tekort waren, wat een mooie omgeving én mooie gebouwen!
    Leuk idee om dit samen met een vriendin te doen. Tijd zat om heerlijk te eten, kletsen en te genieten van alle brocante. Supercombinatie toch?
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Jac.... dank voor je leuke reactie, vandaag heb ik gedaan waar jij de moed nog moet voor samen rapen, ik heb eens alle spullen die halverwege stonden...die ik af wou hebben aangepakt,er stonden een paar spullen op de eindlaag te wachten en ben er goed ingevlogen alles staat te drogen, op 2 kandelaars na die nog een laagje vernis-was moeten hebben, heb ik eindelijk alles afgewerkt, er zitten spullen bij om kado te doen dus
    het moest er echt van komen...maar....het is gewoon sterker dan mezelf als ik in de kringwinkel kom en "het" vaasje met perfect model zie staan ..moet het mee....zo raak ik natuurlijk nooit door mijn spullen :-):-)
    wat leuk dat jij ook servies hebt ....ook mooi met de kippetjes ??? Is het al eens op het blog gekomen? Ik volg je nog niet zolang moet ik eens je posten doorlopen ....
    fijne avond nog en alvast een fijn weekend
    Liefs kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat gaat idd snel, nu alweer voorbij. Ja, dat zijn voor mij allemaal bekende plaatsen en winkels, maar heel leuk als je ze nooit eerder zag. Heerlijk, zo'n vriendinnen uitje, he? Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Jac,

    Bedankt op je reactie op mijn blog en leuk dat je meedoet aan mijn give away. Ik was al volger van je blog hoor, heb me wel aangemeld tenminste. Leuk blog heb je!

    Liefs Marieke
    WONEN a la Mar

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk te lezen dat jullie genoten hebben, ik heb in de meivakantie ook een bezoek gebracht aan Bronkhorst, echt een pittoresk plaatsje.

    Groet, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen