Home Fourteen

Home Fourteen

dinsdag 13 juni 2017

Bella Italia

Net als vele bloggers ben ik ook niet meer zo actief met berichten plaatsen. Maar helemaal over laten gaan doe ik ook niet........vind het toch nog leuk genoeg. Dus bij deze weer een blog. En dit keer over onze vakantie.

Net terug vanuit het Bella Italia.

We vlogen naar Napels, alles van te voren geregeld, zo ook de huur van een auto. We hadden een Alfa Romeo gehuurd met een verzekering erbij.......maar niet helemaal goed gelezen, want bij aankomst werd er ons gelijk al gevraagd of we ons volledig wilden verzekeren. Wij dachten dit dus gedaan te hebben. Was ook zo, maar de dekking van het eigen risico van ruim €1800,00??? dus niet.......Pffff......weer €180,00 erbij. Maar ja, wij wisten ook dat als je bij het terugbrengen van de auto ze altijd wel wat zullen vinden, van een deukje of een krasje en dat dit waarschijnlijk wel meer als €180,00 zou gaan kosten.....dus......ping ping........En een Alfa kregen we dus ook niet.......maar het was een goede vervanger, een Mercedes.....dus we klaagden niet!!

Inmiddels was het 20.00 uur en wij hadden al snel door dat het hier veel sneller donker werd dan in Nederland, dat scheelt ong 1,5 uur. En dat merkte we vooral, daar we geen navigatie in de auto hadden, ja, wel voorbereid, want de auto was splinternieuw, maar de kaarten er niet bijgedaan. Pfff, nou dat was ook een dingetje!!!!

De eerste bestemming was Erchie, een klein plaatsje aan de Amalfikust, er wordt gezegd, een van de mooiste kustlijnen van Europa, zo'n 60 km vanuit Napels.....Nou, je begrijpt het al, geen navigatie, snel donker, Napels, en ik in de stress.....ik kan je zeggen, het was geen pretje.....Maar na 2 uur waren we op de bestemming aangekomen....met de navigatie op de mobiel....(de rekening moet nog komen, internet vanuit Italie, ben benieuwd, pfff!!!). Kon me op dat moment weinig schelen, want wat was ik blij dat we er waren.

De volgende dag konden we pas echt zien, hoe de bestemming erbij lag.......wat een prachtig, idyllisch plekje!!





Dat het een van de mooiste kustlijnen van Europa is, dat begrijp ik wel, we keken ons ogen uit, wat een prachtige dorpjes, plaatsjes,  plekjes en baaitjes.



Maar wat mij heel erg tegenviel was het rijden daar.....wat een drukte......Motoren die langs je heen raasde, echt gevaarlijk, bussen die bij elke bocht claxonneerden, en als er van allebei de kanten een bus kwam, je begrijpt het al ....en parkeren, nou dat was helemaal wat.........geen plek te krijgen....daar zijn ze gewoon niet goed op voorbereidt. Dus ik denk dat het beter is als je deze tocht per boot zou maken, schijnt ook prachtig te zijn, het uitzicht vanaf het water! Ook is het de regio van de citroenen en waar de limoencello wordt gemaakt.



We verbleven hier 5 dagen, vond het ook lang zat, wij hadden een goede indruk van deze kustlijn gekregen, en gingen daarna ouderwets met de landkaart van Italië en uitdraai van routenet naar de volgende bestemming.....Fasano in Puglia, dit gedeelte bevindt zich aan de andere kant, in de hak van de laars van Italië. Ongeveer 3,5 uur rijden, en wat ging het goed!!
De B&B was geweldig!!! De eerste dag verbleven we, net als de eerste dag bij de vorige bestemming, bij het zwembad in de relaxstand........heerlijk, zon, wind, water.......genieten dus.......



De dagen daarna hebben we de omgeving verkend. Puglia staat vooral bekend om zijn Trulli, kleine, vooral witte huisje met een kegelvormig dak. Hier staan er ongeveer 1500 in het stadje Alberobello, dit moet je dus gezien hebben.






Maar ook om het kristalhelder water en grootse kliffen en eeuwenoude olijfbomen. Deze regio van Italie beviel ons meer, veel relaxter dan de andere kant en niet zo erg toeristisch, je kon gewoon normaal overal je auto parkeren en in die mooie baaitjes lag je met een enkele toerist of mensen daar uit de omgeving. Heerlijk!!!


 
Dit is wel iets waar wij zeker nog een keer terugkomen.....maar dan vliegen we op Brindisi....en gaan we nog zuidelijker. Daar hadden we nu te weinig tijd voor......want een dag voor vertrek naar huis gingen we weer richting Napels, daar we daar de auto weer terug moesten brengen en weer terugvlogen, dus de laatste stop was een plek vlakbij de Vesuvius......



We hebben genoten en kijken terug op een heerlijke vakantie......ben al weer helemaal in het ritme....wassen, strijken, boodschappen....?????

En de webshop staat ook weer online........ga er weer leuke nieuwe/oude items opzetten....ik heb er weer zin in........Dus als je een kijkje wilt nemen.......net als de naam van de blog........
Home Fourteen of klik op link rechtsboven van het blog. Regelmatig zet ik er leuke, stoere, sobere, oude, landelijke of vintage woonaccessoires en brocante op. Dus misschien dat ik je daar ook een keer tegenkom.

Nou ik zeg.......Arrivederci.......tot blogs.......Jacqueline












3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's, het ziet er daar prachtig uit.
    Italië staat ook nog op mijn vakantie lijstje.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk genoten van je blog. Jammer dat er best veel stoppen, dus ik geniet des te meer als er 1 van iemand verschijnt. Bedankt voor het meekijken in jullie vakantie. Ik wil ook graag eens naar Italie, wel gekeken dit jaar maar voor het eerst belanden we in Oostenrijk.
    Fijn weekend, groet Coby
    (cbcosycot IG)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk als je bij je huisje een zwembad hebt. Dit is een van de redenen dat wij thuis ook een zwembad nu hebben staan. Gewoon een leuk Intex opzetzwembad!

    BeantwoordenVerwijderen