Home Fourteen

Home Fourteen

vrijdag 17 augustus 2012

Keuken........................

Twaalf jaar geleden is de benedenverdieping van ons huis verbouwd. Zo ook de keuken. Inmiddels dus alweer verouderd, en ja als ik het nu over mocht doen, had het er dus anders uit gezien. Maar dat hou je toch, ik denk dat iedereen daar wel last van heb. Het ziet er nog best goed uit, en het is een aardig kostenplaatje, dus ik hou het voorlopig nog zeker zo.

Er is toen ook een erker in geplaatst, waardoor er meer ruimte kwam en het aanzicht en uitzicht er ook zeker mooier op is geworden, daar er eerst maar twee kleine raampjes in stonden

De keuken is in een landelijke stijl en in de kleur antiek geel. Toen vond ik dat gewaagd maar helemaal geweldig.
Ik ben het nog steeds niet zat hoor, maar nu zou die zeker wat strakker worden en in de kleur zwart of grijs denk ik met een betonnen blad en een kookeiland.(volgend jaar denk ik er misschien weer anders over;)) ach ja, je moet wat te wensen over houden.................leuk om te fantaseren toch...........





















In de keuken staat ook een antieke buffetkast, die ik een aantal jaar geleden geverfd heb in de kleur zwart van Painting the Past. 


Boven op de schouw staan een aantal doosjes,  waaronder lepel doosjes die nog van mijn oma geweest zijn.



Veel keukenspulletjes heb ik bij de Kersenmand in Ameide gekocht, zo ook deze melkkan en patepot die que kleur goed bij de keuken passen en uit Frankrijk komen.













En deze etagere veranderd nogal eens, (en de rest trouwens ook) daar ik bij de Kringloop iedere keer wat tegenkom (vervelend he), en ik alles weer eens helemaal omgooi. Heeeerlijk.............
Nou, dit was een keukenkiekje..............ik zeg fijn weekend en tot blogs..............jac.............

13 opmerkingen:

  1. Wat geweldig mooi allemaal...geniet van een heerlik weekend ...liefs Ria...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het helemaal! Onze keuken staat er nu ruim 13 jaar en is nog in prima staat, maar als ik het nu over moest doen, zou ik een andere keus maken. Maar zoals je zegt, dat hou je altijd. Ik vind de stijl van je keuken erg mooi, de kleur geel is niet de mijne maar ik denk dat je dat indien gewenst heel goed zou kunnen schilderen.

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijke keuken nou ik ben er gek op hoor al die spulletjes maar dat weet je wel ...heerlijk al die houten lepels, kannen ,potten, mis alleen nog een paar stokbroden en broden hahahahaha dat is mij tik en die kringloop tja kan er niet genoeg van krijgen kom er net weer weg met een doos vol aankopen ....fijn weekend lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke keuken! Wat heb je er ontzettend leuke spullen in staan...

    Fijn weekend

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je keuken is nog steeds super hoor, met een andere kleur op de deurtjes heb je al een heel ander plaatje...
    Is dat geen optie?
    De sfeer is in ieder geval goed!!
    Groeten, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ken dat zo goed...ook ruim 11 jaar geleden een nieuwe keuken gekregen (nou ja niet 'echt gekregen' natuurlijk...ha,ha) en zou het e.a. nu ook wel weer anders willen...zucht...maar inderdaad, zo kan je wel aan de gang blijven, maar denk toch wel dat ik er wat kleine (schilder) aanpassingen aan ga doen.
    Ik vind jou keuken trouwens echt een super keuken, met heel veel mooie oude keuken spullen erin, daar ben ik ook zo gek op, en het staat hier dan ook aardig vol!
    Kan me alleen wel voor stellen dat je die gele kleur van de kastjes wel een beetje zat bent, maar dat lijkt me niet zo moeilijk om te veranderen...en weet zeker dat het dan lijkt of je een hele mieuwe keuken hebt!

    Een hele fijne avond nog, en een zonnige, gezellige zondag!
    Groetjes van Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb ook zoiets zo n keuken ,maar dan creme ,geen geel ik zou nu ook niet meer zoiets kiezen ,ik zou voor iets strakker gaan ,kzou het ook wel weten hoor maar ja ,hij is nog geen 8jr oud en verder nog netjes
    En ergens blijft het toch een mooie keuken ,de jouwe ook :)
    Gr Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super keuken heb je zeg! helemaal mijn smaak! Ook de kleur vind ik lekker nostalgisch. Wij hebben ook enn landelijke keuken maar dan in het rood....ook best gewaagd maar ik vind het nog steeds mooi!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige keuken! Ook een mooi kleurtje hoor, dat geel. Je antieke kast vind ik ook geweldig.
    Lieve groetjes, Peet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo, ik kwam via via op je blog terecht erg gezellig hier!

    Groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hoi

    ben je gestopt met bloggen?? jammer dat we niets meer van je zien en lezen!

    groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  12. This kitchen interior is nice and it needs different design for interior which can only be possible by designer who can have great ideas.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit is werkelijk een pracht van een keuken. Heerlijk, die echt nostalgische sfeer die eruit naar voren komt. Goede inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen